2024 Kimlik yenileme işlemleri nereden nasıl yapılır, ücretli mi, gerekli evraklar nelerdir?

Eski tip nüfus cüzdanı kullananlar ya da çeşitli nedenlerden dolayı kimliğini yeniden değiştirmek isteyenlerin yapması gereken bazı işlemler bulunuyor. değişimi yapmak isteyenlerin yapması gerekenleri haberimizin detayında öğrenebilirsiniz.

2024 Kimlik yenileme işlemleri nereden nasıl yapılır, ücretli mi, gerekli evraklar nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti olan herkesin bir kimlik kartı bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda değişmesinden dolayı kimlik kartı halen eski durumda olanların kimliğini değiştirmesinin önemli olduğu vurgulanıyor.

RANDEVU İLE İŞLEM YAPILIYOR

Yeni kimliğini almak isteyen, kimliği kaybolan ya da evlilik gibi durumlardan dolayı yeniden kimlik çıkarmak isteyen vatandaşların randevu alıp Nüfus müdürlüklerine gitmesi gerekiyor.

Bu kapsamda vatandaşlar https://randevu.nvi.gov.tr/ internet sitesi üzerinden istediği yerdeki nüfus müdürlüklerine randevu oluşturup gerekli işlemlerin hızlıca başlamasını sağlıyor.

Randevu işlemini gerçekleştirdikten sonra vatandaşlar yanlarında Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi seçeneklerinden birisi ve bir adet biyometrik fotoğraf götürüyor.

DEĞİŞTİRME SEÇENEKLERİNE GÖRE 2024 YILI KİMLİK ÜCRETLERİ

Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 130 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 130TL
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 130TL
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 260 TL

Evrakları tamamlayan ve randevu saatinde nüfus müdürlüğüne giden vatandaşlara yeni kimliği için süreci başlatıyor. Detaylı bilgi için ALO 199 hattı aranabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER