2024 ilk teravih namazı saat kaçta kılınacak?

Ramazan ayı ile beraber teravih namazı da gündemdeki yerini aldı. Teravih namazına ilişkin olarak araştırmalar artarken bu yıl teravih namazı vakitleri de merak konusu oldu.

2024 ilk teravih namazı saat kaçta kılınacak?

Ramazan ayı için geri sayım başlarken merak edilenler de arttı. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan İslam alemi, bu yıl teravih namazı vakitlerini merak ediyor. Teravih namazı kılacak olan vatandaşlar araştırmalarına devam ederken ‘’2024 teravih namazı saat kaçta kılınacak, teravih namazı vakitleri belli oldu mu?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte teravih namazı ile ilgili ayrıntılar da araştırılıyor. Teravih namazı vakitleri araştırılırken teravih namazı saati ile ilgili bilgileri derledik. Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu teravih namazı ile ilgili soruların yanıtını verdi.

İLK TERAVİH SAAT KAÇTA, NE ZAMAN KILINACAK?

2024 yılı Ramazan ayı 10 Mart 2024 Pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak. İslam alemi 11 Mart tarihinde ise oruç için niyetlenecek. İslam alemi için mübarek ve büyük bir anlamı olan Ramazan ayı boyunca her gece yatsı vaktinde teravih namazı kılınacak. Teravih ve vitir namazının vakti, yatsı namazının vaktidir.

2024 ilk teravih namazı saat kaçta kılınacak?

Ancak hem teravih hem de vitir namazı, yatsı namazının farzından sonra kılınır. Yatsı namazının farzından önce kılınan teravih ve vitir namazlarının iade edilmesi gerekir. Eğer vakit çıkmış ise teravihin kazası gerekmez, vitrin kazası gerekir. Bu anlamda Müslümanlar iftardan sonra camileri teravih namazını idrak etmek üzere dolduracak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER