2024 Hac kura tarihi belli oldu mu, ne zaman çekilecek?

Kutsal topraklara giderek ibadetlerini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş Hac kuraları ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Ön kayıt süreci tamamlanan hac başvurularının ardından merak edilen gelişmeleri derledik.

2024 Hac kura tarihi belli oldu mu, ne zaman çekilecek?

Kutsal topraklara gitmek isteyen adaylar başvurularını tamamladı. Hac ibadetini yerine getirebilecek maddi durumu yeterli olan vatandaşların başvurularını tamamlamalarının ardından pek çok soru gündeme geldi. Hac kuraları için geri sayım başlarken bir yandan da ''2024 Hac kura tarihi belli oldu mu, ne zaman çekilecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 yılında Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları ön kayıt sürecini tamamladı. Geçtiğimiz günlerde sona eren ön kayıt işlemlerinin ardından gözler Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Bununla birlikte ''Hac kuraları ne zaman, hangi tarihte çekilecek?'' soruları gündeme geldi.

2024 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2024 Hac kuralarına ilişkin geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Erbaş tarafından yapılan açıklamada, "Hac müracaatları halen devam ediyor. Müracaatlar tamamlandıktan sonra yani Ekim ayının sonu veya Kasım ayının başında hac kurasını gerçekleştirmiş olacağız İnşallah." ifadeleri yer almıştı.

2024-hac-kura-tarihi-belli-oldu-mu-ne-zaman-cekilecek.jpg

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın açıklamaları kapsamında önümüzdeki hafta itibariyle değerlendirmeye alınacak. Kura çekilişinin ekim ayının son haftası ya da kasım ayının ilk haftasında yapılacağı öngörülüyor. Kesin tarih henüz belli olmamakla birlikte en geç 15 Kasım'da tamamlanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER