2024 Green Card başvuru tarihleri ne zaman, DV2026 başvuru şartları neler?

Green Card başvuru tarihleri, Amerikan vatandaşı olmak isteyenler tarafından araştırılıyor. ABD'de çalışma ve yaşama şansı sunan Yeşil Kart çekilişi her sene gerçekleşirken DV2026 başvuru şartları da merak ediliyor.

2024 Green Card başvuru tarihleri ne zaman, DV2026 başvuru şartları neler?

Amerikan vatandaşı olmak isteyen kişiler için Green Card başvuruları alınmaya devam ediyor. Green Card adıyla bilinen Yeşil Kart için başvuru tarihleri, konuyu yakından takip edenler tarafından araştırılıyor. ABD'de çalışma ve yaşama şansı sunan Yeşil Kart çekilişi ile ilgilenenler ''Green Card başvuru tarihi ne zaman?'' sorusuna yanıt arıyor.

Yeşil Kart başvuruları dvlottery.state.gov adresi üzerinden alınırken çekiliş sonuçları ardından ABD'de yaşama ve çalışma hakkı elde ediliyor. Bu çerçevede Green Card başvurularına ilişkin ayrıntılar merak edilirken detayları derledik.

GREEN CARD BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Green Card başvuruları Ekim ayında başlıyor. Geçtiğimiz sene başvurular 4 Ekim - 7 Kasım arasında alınmıştı. Başvurular dvlottery.state.gov adresinden alınacak. Green Card başvuruları online olarak gerçekleşiyor ve ilk başvurudan ücret alınmıyor. ABD Green Card başvurusunda bulunacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahip oluyor. Başvuru şartları ise şöyle;

  • Lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalı.
  • 18 yaşını geçmiş olmak. Öte yandan 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabiliyor.
SONRAKİ HABER