2024 fitre fıtır sadakası ne kadar, ne zaman, kimlere verilir?

İslam alemi yaklaşan Ramazan ayı kapsamında çeşitli araştırmalarına başladı. Ramazan ayı öncesinde 2024 yılı fitre ödemelerinin ne kadar olduğu araştırma konusu olurken bu ödemenin ne zaman ve kimlere yapılacağı da araştırılan konular arasında yer aldı.

2024 fitre fıtır sadakası ne kadar, ne zaman, kimlere verilir?

Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. İslam alemi Ramazan ayına ilişkin hazırlıklarına ve araştırmalarına devam ediyor. Fitre olarak da bilinen fıtır sadakası hakkında araştırmalar başlarken Ramazan Bayramı'na ulaşmanın şükrü olarak ihtiyaç sahiplerine verilen bir sadaka olarak bilinen fitrenin her yıl ödenecek miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenerek İslam alemine duyuruluyor.

Fitre temel olarak kişinin bir günlük yiyeceği göz önünde bulundurularak veriliyor. 2024 yılında da Ramazan ayına sayılı zaman kala Müslümanlar, ‘’Fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

2024 FİTRE NE KADAR?

Vacip olan fıtır sadakası Ramazan Bayramı'nın ilk günü verilse de öncesinde ve sonrasında da verilebilir. Kişi, kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür. Hz. Peygamber her Müslümana fitrenin gerektiğini ifade etmiştir.

2024 fitre fıtır sadakası ne kadar, ne zaman, kimlere verilir?

2023 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2024 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar fitre tutarı 70 TL olarak açıklanmıştı.2024 yılı için henüz fitre miktarı açıklanmadı. Diyanet İşleri Başkanlığının fitre miktarını ilerleyen günlerde duyurması bekleniyor. Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER