2024 EGM 10 bin polis alımları başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları nedir?

Bu sene milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen polis alımlarının ne zaman başlayacağı ve şartlarının neler olduğu en çok merak edilenler arasında yer aldı.

2024 EGM 10 bin polis alımları başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları nedir?

2024 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alımların yapılması planlanan 10 bin polis alımı hakkında merak edilenler devam ediyor. Bakanlık tarafından yakın zamanda gerçekleştirileceğiz denilerek duyurunun yapıldığı polislik için gerekli olan şart ve detaylar vatandaşlar tarafından araştırılanlar arasında yer aldı.

2024 EGM 10 BİN POLİS ALIMI BAŞLADI MI?

Geçtiğimiz senenin sonunda bu sene içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen personel alımları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından geçen aylarda bakanlık tarafından açıklama gelmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,"Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız." şeklinde yaptığı açıklamalar ise bu sene alımlarının yapılacağını kesinleştirdi.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuruların başlamasının ardından duyurulacak olan kılavuz ile birlikte başvuru şartlarının belirleneceğinin bilinmesinin yanı sıra geçtiğimiz sene şartlar hakkında şu şekilde açıklamalara yer verilmişti;

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

c)Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

Tüm bunlar ile birlikte başvuru şartlarının henüz belirlenmediği ve başvuru işlemlerinin henüz başlamadığı belirtildi.

SONRAKİ HABER