2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite eğitimini 4 yılı tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı DGS ile ilgili araştırmalar devam ediyor. DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken araştırmalar da adaylar tarafından başladı.

2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite eğitimi alan öğrenciler bu eğitimlerini 4 yıla yani ön lisanstan lisans derecesine yükseltmek için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giriyor. DGS sonucuna göre tercih yaparak 2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıla yükseltmek isteyenler araştırmalarına devam ederken ''2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusuna da yanıt aramaya başladı. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı tamamlandı.

30 Haziran 2024 tarihinde yapılan sınav sonrası adaylar DGS sonuçları beklemeye başlandı. ÖSYM tarafından 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı sonrası cevap anahtarı yayımlandı.

2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav puanı hesaplamalarına başlayarak netleri hakkında ön bilgi sahibi olan adaylar DGS sınav sonuçları sorgulama ekranına odaklanırken ''DGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak 2024?'' sorusu için de Ölçme, seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimi gündeme getirildi.

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı sonucu sorgulama ekranı için adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamayı beklemeye başladı. 300 binden fazla adayın başvurduğu DGS 30 Haziran 2024 tarihinde tamamlanırken sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru soruldu ve 135 dakika süre verildi. ÖSYM sınav takviminde DGS sonuç tarihi yayınlandı. Buna göre 2024 DGS sonuçları Ağustos ayının ilk haftası ÖSYM tarafından açıklanacak.

SONRAKİ HABER