2024 BESYO tercihleri ne zaman başlıyor?

BESYO tercihleri için araştırmalar sürüyor. YKS ile Spor Bilimleri Fakültesi için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı tamamlanırken adaylar bu kez BESYO tercihlerinin alınacağı ve sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı.

2024 BESYO tercihleri ne zaman başlıyor?

Bu yıl ilk defa düzenlenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan sınavların ardından tercih sürecine ilişkin araştırmalar başladı.

BESYO tercihleri için geri sayım devam ediyor. YKS kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı, 20 - 26 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapıldı. Parkur sınavlarının tamamlanmasıyla beraber adaylar bu kez BESYO tercih sürecini beklemeye başladı. Bu çerçevede ''BESYO tercihleri ne zaman başlıyor? 2024 ÖSYM BESYO tercih kılavuzu yayımlandı mı?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

2024 BESYO TERCİHLERI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 BESYO tercih tarihleri ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Adaylar, tercih kılavuzu yayımlandığında tercihlerini ÖSYM üzerinden yapabilecekken YKS ek tercih sürecinin devam etmesi nedeniyle BESYO tercih sürecinin BESYO için tercih süreci henüz başlamadı. Parkur sınavları 20-26 Ağustos tarihlerinde tamamlandı. Tercih sürecinin 15 Eylül sonrasında başlaması bekleniyor. Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına; puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilecekler.

SONRAKİ HABER