2024 Berat Kandili ne zaman, hangi tarihe denk geliyor, ayın kaçında?

Berat Kandili ile ilgili olarak ayrıntılar İslam aleminin gündeminde yer alıyor. İslam alemi Berat Kandili konusunda bilgi sahibi olmak isterken kandilin hangi güne denk geldiğini araştırıyor.

2024 Berat Kandili ne zaman, hangi tarihe denk geliyor, ayın kaçında?

İslam aleminin gündeminde Berat Kandili yer alıyor. Berat Kandili ile ilgili detaylar vatandaşların gündeminde yer alırken ‘’2024 yılı Berat Kandili ne zaman, hangi tarihte idrak edilecek?'' sorularına da yanıt aranıyor.

Berat Kandili'ni kaçırmak istemeyenler araştırmalarına devam ederken Hicri takvime göre her yıl Şaban ayının 15'nci gecesi idrak edilen Berat Kandili gecesine ilişkin ‘’Berat Kandili bu yıl hangi tarihte kutlanacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. İslam aleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan Berat Kandili'ne dair merak edilenleri derledik.

2024 BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Mübarek üç aylar içerisinde yer alan Berat Kandili gecesi Şaban ayının 15'nci gecesinde idrak ediliyor. Berat Kandili 2024 yılı içerisinde 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek.

2024 Berat Kandili ne zaman, hangi tarihe denk geliyor, ayın kaçında?

Üç ayların başlangıcı ve Recep ayının ilk günü olan Regaip Kandili 11 Ocak 2024 tarihinde Miraç Kandili 6 Şubat 2024 tarihinde idrak edilirken Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü, Mevlid Kandili ise 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek. Bu çerçevede Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü Müslümanlar tarafından idrak edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER