2024 Bekçilik başvuru şartları nedir, başvuru tarihleri ne zaman?

Bekçi alımı ile ilgili olarak 2024 yılı gelişmeleri yakından takip ediliyor. 2023 yılında bekçi alımlarında başvuruların ne zaman yapılacağı merak edilirken kadro sayısı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

2024 Bekçilik başvuru şartları nedir, başvuru tarihleri ne zaman?

Devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenler bekçi alımları ile ilgili detayları merak ediyor. Bekçi alımlarına ilişkin detaylı araştırma devam ederken Polis Akademisi (PA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yürütülen bekçi alımı ile ilgili merak edilenler yeniden gündeme geldi.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyenler, ‘’Nasıl bekçi olunur?'' sorusuna yanıt ararken 2024 yılı bekçi alımı ve başvuru tarihinin detayları da merak konusu olmaya devam ediyor. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirilen bekçiler için başvuru ekranı belirli dönemlerde açıklanırken 2024 yılına dair detaylar da merak ediliyor.

2024 BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 yılında Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuruları henüz başladı. Konu ile ilgili olarak da Polis Akademisi ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da açıklama yapılmadı. Bekçilik başvuru tarihleri ile ilgili duyuru yayımlandığında Haberankara.com internet haberimizde konuyla ilgili detaylara yer vereceğiz.

2024 Bekçilik başvuru şartları nedir, başvuru tarihleri ne zaman?

BEKÇİ ALIMINDA GENEL ŞARTLAR NEDİR?

2023/1. Dönem Bekçilik başvuru şartlarında öne çıkan maddeler;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
En az 167 cm boyunda olmak,
Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.
Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde ön başvuruların son günü (03 Şubat 2023) itibarıyla son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak gibi şartlar yer alıyordu.

2024 yılında başvuru şartlarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER