2024 Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı! Sorgulama ekranına nereden bakılır

2024 Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı! Sorgulama ekranına nereden bakılır

Yüzbinlerce vatandaşın merakla beklediği açıklama sonunda yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2024 yılı için alınan başvurular sonucunda Bedelli askerlik yerlerinin belirlendiği duyuruldu.

Uzun yıllardır ülkemizde yapılan uygulama kapsamında her Türk erkeğinin yapmak zorunda olduğu askerlik görevi süresi 6 ay olmuştu. Uzun dönem olarak ifade edilen 6 aylık askerlik görevi yapmak istemeyen vatandaşlar ise Bedelli askerlik denilen diğer bir seçeneği değerlendiriyordu.

Bu seçenekte ise vatandaşlar 28 günlük askerlik eğitimi alıyor ve buna ek olarak devlet makamları tarafından açıklanan ve her yıl enflasyon oranı kapsamında artış gösteren miktarı ödüyorlardı. Geçtiğimiz yıl ilgili dönemde alınan başvurular kapsamında bedelli askerlik yapmak isteyenlerin günlerdir merakla beklediği açıklama sonunda yayınlandı.

2024 Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı! Sorgulama ekranına nereden bakılır

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU

Konu ile ilgili en yetkili makam olan Milli Savunma Bakanlığı resmi açıklamayı yaptı. Yapılan açıklamada Bedelli askerlik sınıflandırma sonucunun açıklandığı duyuruldu. Bu yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar sonuçları nereden öğreneceklerini araştırmaya başladı. Yine bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında başvuru yerlerinin nereden öğrenileceği ifade edildi.

2024 Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı! Sorgulama ekranına nereden bakılır - Resim : 2

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUCU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz” denildi. Bu açıklamanın ardından isteyen vatandaşlar e-Devlet uygulaması üzerinden ya da istedikleri askerlik şubesine giderek sonuçları öğrenmeye başladı.

Belirlenen tarihlere göre bedelli askerlik yapacak vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Celp dönemlerine göre vatandaşların birliklerine teslim olması bekleniyor.

SONRAKİ HABER