2024 bedelli askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Askerlik vazifesini bedelli olarak yerine getirecek olan kişiler tarafından Ocak ayı için bedelli askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

2024 bedelli askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşlar tarafından Ocak ayına gelinmesi ile birlikte en çok merak edilen konular arasında bedelli askerlik ücretlerinin ne kadar olduğu sorusu yer almıştı. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamalarda bu sene Ocak ayından itibaren bedelli askerlik için başvuru yapacak olan kişilerin ödemesi gerekecek olan tutara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

2024 YILI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre 2024 yılı için bedelli askerlik yapacak kişilerin ödemesi gereken tutarın geçtiğimiz seneye oranla zamlandığı öğrenildi. Bu çerçevede ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesine göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL oldu. Bununla birlikte bu sene bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler için de başvuruların 8 Ocak 2024 itibariyle başladığı bilgisine ulaşıldı.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik için başvuru yapan kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de bedelli askerlik yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı olmuştu. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre başvuru Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili henüz bir açıklamanın yapılmadığı ifade edildi. Buna göre açıklandığı takdirde kişilerin sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabileceği belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN CELP DÖNEMİ

Süreç içerisinde celp dönemi hakkında Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

a. Kendisinin tutukluluğu veya hükümlülüğü,

b. Kendisinin herhangi bir sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

c. Eşi veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin sağlık kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını gösteren hastalığı,

ç. Sevkten önce veya sonraki on beş gün içinde eşinin veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarının ölümü,

d. Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin evlenmesi,

e. Sevkten önceki veya sonraki iki ay içerisinde çocuğunun doğması halleri hariç ertelemeleri yapılmaz.

Yukarıda verilen bilgilendirmelere göre bedelli askerlik yerleri yakında henüz bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER