2024 Bayram tatili bankalar açık mı? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank bayramda çalışıyor mu?

Ramazan Bayramı'na kısa bir zaman kala vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında 9 günlük bayram tatilinde bankaların açık olup olmayacağı sorusu yer aldı.

2024 Bayram tatili bankalar açık mı? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank bayramda çalışıyor mu?

Ramazan Bayramı için sadece sayılı gün kaldı. Bu süre içerisinde ise bazı vatandaşlar tarafından Ramazan Bayram tatili süresince kamu kurumları ve banka gibi yerlerin hizmet verip vermeyeceği merak konusu oldu.

RAMAZAN BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLMUŞTU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay Ramazan Bayram tatiline ilişkin yapılan açıklamalarda "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde ifadeler ile tatil süresinin 9 gün olduğu açıklanmıştı.

BAYRAMDA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

Alınan karar sonucunda Ramazan Bayramı süresi boyunca bankaların çalışıp çalışmadığı en çok merak edilenler arasında yer aldı. Kamu kurumları için verilen bu 9 günlük tatile ilişkin edinilen bilgilere göre kamu bankalarının ve diğer tüm kamu kurumlarının bayram tatili süresi boyunca izinli sayılacağı belirtildi.

Buna göre; özel sektör bankalar idari izin kapsamında yer almıyor. Bankalar Borsa İstanbul'un çalışma prensibine ayak uydurduğu için doğrudan Borsa İstanbul'un çalışma durumunu göz önünde bulunduruyor.

Memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları, öğretmenler 8-9 Nisan 2024 tarihlerinde idari izinli sayılacaklar ve bu kesim için tatil 9 gün olacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre ise bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

SONRAKİ HABER