2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

2024 yılı Asgari Ücretin belli olmasının ardından pek çok kalemde fiyat artışına gidildi. Asgari ücretle beraber artan kalemlere arabuluculuk ücretleri de eklendi. 29 Aralık tarihi ile yayımlanan Resmi Gazete ile 2024 arabuluculuk tarifesi de belirlenmiş oldu.

2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

7 milyondan fazla çalışanın yanı sıra dolaylı olarak ülkeyi etkileyen asgari ücret zammı belli oldu. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücretin belli olması ile birlikte pek çok kalemde fiyat artışına gidildi.

Asgari ücrette rakamın artmasına bağlı olarak artış gösteren kalemler de belli olurken yeni tarifeler de Resmi Gazete aracılığı ile duyurulmaya başladı. 29 Aralık tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren arabuluculuk faaliyetlerinde ücret tarifesi belli oldu. Saat ve kişi bazında değişen fiyatlarla ilgili olarak özellikle kiracı ve ev sahipleri araştırmalarına başladı.

ARABULUCULUK ÜCRET TARİFESİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin tebliğler bölümünde yayımlanan kararla birlikte konusu para olmayan veya para ile değerlendirilmeyen ya da konusu para olan hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi için yeni fiyat tarifesi belli oldu.

2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı! - Resim : 3

Resmi Gazete'de yayımlanan detaylara göre saat, kişi sayısına göre arabuluculuk ücret tarifeleri güncellendi ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Tarifede ticari anlaşmazlıklar dışında en çok dikkat çeken konu kira uyuşmazlıkları nedeniyle arabuluculuk faaliyetine ödenecek ücret oldu.

2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı! - Resim : 4

KİRACI VE EV SAHİPLERİNİ İLGLENDİREN DÜZENLEMEDE 2024 TARİFESİ

Son yılların en çok tartışma konusu yaratan konu başlıkları arasında kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bulunuyor. Kira uyuşmazlıklarına yönelik olarak zorunlu arabuluculuk sistemi getirilmişti. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı! - Resim : 5

Kira, komşu hakkı ve Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan uyuşmazlıklarda bir saat ücreti 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına 580 lira,

Bir saati 3-5 kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin 1200 lira,

2024 Arabuluculuk asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı! - Resim : 6

Bir saati 6-10 kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin 1300 lira,

Bir saati 11 ve daha fazla kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin 1400 lira oldu.

Haberankara.com

Haberankara.com

SONRAKİ HABER