2024 2025 Üniversiteler ne zaman açılıyor?

Üniversite öğrencileri okullarının ne zaman açılacağını merak ediyor. Öğrenciler okulların 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılında akademik takvime ne zaman başlayacağını merak ederken herhangi bir açıklama olup olmadığını sorguluyor.

2024 2025 Üniversiteler ne zaman açılıyor?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala üniversite öğrencileri de yeni eğitim öğretim dönemine ne zaman başlayacaklarını sorguluyor. Eylül ayının ilk haftasında merak edilenler arasında üniversitelerin açılış tarihi de yer aldı.

Üniversite öğrencileri ve bu sene üniversiteye yerleşen öğrenciler ''2024 - 2025 Üniversiteler ne zaman açılıyor?'' sorusunun yanıtını öğrenmek üzere akademik takvim araştırmasına başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklama beklenirken merak edilenlere yanıt aranmaya devam ediyor.

BU SENE 2024 - 2025 ÜNİVERSİTELER HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN AÇILIYOR?

2024 - 2025 Eğitim yılı için geri sayım başladı. Her yıl eylül ayında başlayan üniversiteler için eylül ayının ilk haftasında öğrenciler tarafından üniversitelerin açılış tarihi araştırılıyor. Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından 11 Eylül olarak duyurulan üniversitelerin açılış tarihe dair henüz duyuru yayımlanmadı. Öte yandan açılış tarihleri her üniversiteye, fakülteye göre değişiyor. Ancak üniversitelerin Eylül ayının sonu Ekim ayı başı açılması bekleniyor. Bu çerçevede kaydınızın olduğu üniversitenin resmi internet sitesinden akademik yılın açılış tarihine ilişkin bilgi sahibi olabilirsiniz.

SONRAKİ HABER