2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi birinci ara tatil var mı, ne zaman, kaç gün sürecek?

Geçtiğimiz yıllarda okul dönemi içerisinde 2 defa olmak üzere ara tatil yapılmaya başlandı. Eylül itibariyle öğrencilerin okullara geri dönmesi sonrası akıllara yeniden ara tatil dönemleri geldi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi birinci ara tatil var mı, ne zaman, kaç gün sürecek?

Haziran ayında başlayan tatil Eylül ayında sona ermiş ve milyonlarca öğrenci yeniden okullara dönmüştü. Öğrencilerin yaptıkları tatilin ardından başlayan yeni eğitim öğretim döneminde yaklaşık 1 ayı geride bıraktı.

ARA TATİLİN YAPILACAĞI HAFTA KASIM'DA

Öğrenciler ve veliler için iyi bir fırsat olan ara tatil için Kasım ayını beklemek gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu sene belirlediği takvime göre okullarda birinci ara tatil 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmenler ve öğrenciler bu süre zarfında dinlenme ve sonraki süreç için yenilenme fırsatı yakalıyor. Ara tatilin ardından yeniden okullarına dönecek öğrenciler yarıyıl tatili için 20 Ocak tarihini bekleyecek. Bu dönemde başlayacak tatil 31 Ocak'ta sona erecek ve eğitim döneminin ikinci yarısı başlayacak.

EĞİTİM DÖNEMİ 20 HAZİRAN'DA SONLANDIRILACAK

İkinci dönemin ara tatili ise 31 Mart-4 Nisan 2025 tarihleri arasında yapılacak. 2024-2025 Eğitim öğretim dönemi ise 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. Ara tatil sistemi ile ilgili alınmış farklı bir karar bulunmuyor. İlerleyen yıllarda da bu uygulamanın devam etmesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER