2023 YÖKDİL 2 cevap anahtarları ve adayların cevapları erişime açıldı!

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın cevap anahtarları ile adayların cevapları erişime açıldı. ÖSYM, cevap anahtarının açıklandığını resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

2023 YÖKDİL 2 cevap anahtarları ve adayların cevapları erişime açıldı!

2023 YÖKDİL 2 cevap anahtarları ve adayların cevapları erişime açıldı! - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki defa yapılan, adayların yabancı dil koşulunu sağladığını belgelendirmek için düzenlenen yabancı dil sınavıdır.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın 27 Ağustos Pazar 2023 tarihinde tamamlanmasının ardından sonuçlarının 12 Eylül 2023 tarihinde açıklanması beklenirken cevap anahtarı erişime açıldı.

ÖSYM YÖKDİL 2 TAMAMLANDI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YÖKDİL 2 sınavı ile ilgili yazılı açıklamalara bulunan yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “81 il ve 87 sınav merkezinde uygulanacak sınava 91 bin 353 aday katılacak. Sınav için 333 bina, 3 bin 647 salon kullanılacak. Emniyet görevlileri dahil 11 bin 930 kişi görev alacak. İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek.'' değerlendirmesinde bulundu.

YÖKDİL 2 CEVAP ANAHTARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ''27 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/2) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ile soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 07 Eylül 2023 tarihinde saat 10.45'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-09-07-140911.png

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları optik okuyuculara ulaşabilecek.

Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER