2023 YKS taban puanları, boş kontenjanları, 2 ve 4 yıllık en küçük ve en büyük yerleştirme puanları nedir?

ÖSYM, 2023 YKS tercih sonuçlarını erişime açtı. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte taban ve tavan puanlarla birlikte yerleştirme sonuçlarının olduğu tablo merak edildi.

2023 YKS taban puanları, boş kontenjanları, 2 ve 4 yıllık en küçük ve en büyük yerleştirme puanları nedir?

2023 YKS taban puanları, boş kontenjanları, 2 ve 4 yıllık en küçük ve en büyük yerleştirme puanları nedir? - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarını 19 Ağustos 2023 tarihi itibariyle erişime açtı. Milyonlarca adayın haziran ayında katıldığı sınavın tercih sonuçları belli olurken ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden tercih sonuçlarına erişim sağlanabiliyor.

2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar üniversitelerin taban ve taban puanlarının yanı sıra boş kontenjanları da merak etmeye başladı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM'den 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de paylaşıldı. Özellikle ek tercih yapacak adayların gündeminde de 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının yer aldığı tablo bulunuyor.

2023 YKS TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLARI

YKS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Yaptığı tercihler sonucu istediği okullara yerleşen adayların yanı sıra boşta kalan adaylar da oldu. Adaylar sonuçların ardından şimdi YKS taban puanları ve boş kontenjanlarını merak ediyor. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler paylaşıldı.

2023 YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3) içinTIKLAYIN
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4) içinTIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "Yükseköğretim Kurumuna kayıt hakkı kazanan öğrenciler 28 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında alınacak. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında alınacak." denildi. Öte yandan ek tercihlerin ne zaman yapılacağına ilişkin de henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER