2023 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih süreci tamamlandı. Ek tercihlerin sona ermesi ile birlikte sonuçların ne zaman açıklanacağı mera edildi.

2023 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Haziran 2023 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci sona ererken sonuçlar açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler de ek tercih sürecini tamamladı.

YKS ek tercih süreci tamamlanırken gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. YKS ek tercihlerini tamamlayan adaylar ''YKS ek tercih sonuçları ne zaman belli olur?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. YKS ek tercih sonucu sorgulama ekranı ÖSYM.gov.tr adresinden erişime açılacak. 2023 yılında ek yerleştirmeler için toplam 150 bin 119 kontenjan tercihlere açılırken öğrenciler de sonuçların açıklanması için bekleyişe geçti.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS ek tercih sonuçları için gelişmeler takip ediliyor. ÖSYM'nin yaptığı değerlendirmelerin ardından adaylar YKS ek tercih sonuçlarını AİS ekranından öğrenebilecek. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemlerinin 30 Eylül tarihinde başlaması bekleniyor. Bu yıl YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmezken en geç 25 Eylül tarihine kadar açıklanacağı tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER