2023 YKS cevap anahtarı erişime açıldı!

ÖSYM tarafından 2023 YKS sonuçları erişime açıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından cevap anahtarı merak konusu oldu. ÖSYM, YKS cevap anahtarını adayların erişimine açtıklarını bildirdi.

2023 YKS cevap anahtarı erişime açıldı!

2023 YKS cevap anahtarı erişime açıldı! - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 20 Temmuz Perşembe 2023 tarihi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını erişime açtı. Milyonlarca adayın haziran ayında katıldığı sınav sonuçları belli olurken ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlanabiliyor.

2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sınavdan aldıkları puanların yanında 2023 YKS cevap anahtarını merak etti. ÖSYM Başkanlığı, 2023-YKS cevap kağıtları ve aday cevaplarını erişime açtı.

2023 YKS CEVAP ANAHTARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 17 Haziran'daki 2023 YKS 1. oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da uygulanan 2023 YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023 YKS 3. oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sorulara verdiği cevaplar ve soruların doğru cevapları ile değerlendirme sonuçları "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 10 gün süreyle incelenebilecek.

ekran-goruntusu-2023-07-20-220439.png

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

2023 YKS CEVAP ANAHTARI İÇİNTIKLAYINIZ

Ayrıca aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaraları tıklandığında her soru için açılan yeni pencerede soru kökü, cevap seçenekleri ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya adayın verdiği yanıt görüntülenebilecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da gösteriliyor.

Güncel haberler için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER