2023 Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite kayıt tarihleri merak konusu oldu. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını ne zaman, ne şekilde ve nasıl yapacaklarını sorgulamaya başladı.

2023 Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?

2023 Üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) tercih sonuçları açıklandı. YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023 YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte "Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Üniversite yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrencilerin erişimine açıldı. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim dönemine ait üniversite kayıt tarihi ve şekli merak edilirken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversite kayıt tarihi duyuruldu.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİNTIKLAYINIZ

2023 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28 - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlanacak.

Kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt için gerekli belgelerini tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvuru yapacak. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER