2023 Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri merak ediliyor. Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman açılacağı ve nasıl yapılacağı merak edilirken detaylar için araştırmalar başladı.

2023 Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman?

2023 Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? - Öğretmenler 2023 ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapıldığı bilinirken tarihlerde ilçelere göre farklılık gösterebiliyor. Pek çok öğretmen adayı ''Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt ararken detaylar da ortaya çıktı.

2023 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ilçelere göre değişkenlik gösteriyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları temmuz ve ağustos aylarında yapılırken henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlik başvurularının başladığını açıkladı.

2023-ucretli-ogretmenlik-basvurusu-ne-zaman.jpg

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvuru e-Devlet kapısı üzerinden yapılıyor. Ücretli öğretmen adayları, iletişim bilgilerini doğru şekilde girmeli.

  • Eğitim bilgileri bölümünde yer alan "Formasyonum var.", "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçeneklerinden biri tercih edilecek.
  • Bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılacak.
  • Kayıt oluşturulduktan sonra ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileri içerisinden tercihe esas olan mezuniyet bilgini belirtilen alandan seçme şartı bulunacak.
  • İl ve ilçe tercihi ile birlikte branş, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacak.
SONRAKİ HABER