2023 Pastırma Yazı tarihi! Pastırma sıcakları ne zaman, hangi ayda olacak, ne kadar sürecek?

Ekim ayında havaların soğumasıyla beraber pastırma sıcaklarının ne zaman başlayacağı merak edildi. Pastırma sıcaklarının bastıracağı tarihler merak edilirken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

2023 Pastırma Yazı tarihi! Pastırma sıcakları ne zaman, hangi ayda olacak, ne kadar sürecek?

Yurt genelinde havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte pastırma yazı ile ilgili sorular gündeme geldi. Pastırma sıcaklarının bu dönemde etkili olacağı bilinirken vatandaşlar da merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı.

Halk arasında pastırma yazı adı olarak adlandırılan sıcaklıklarla ilgili olarak ''2023 pastırma sıcakları ne zaman?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Pastırma yazı, her yıl sonbahar mevsiminde yaşanırken bazen pastırma sıcaklarının oluşmadığı dönemler de olabiliyor.

PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN 2023?

Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu meydana geliyor. Pastırma sıcakları genellikle sonbahar mevsimindeekim ayı sonu ile kasım ayının ikinci haftası arasında yaşanıyor.

2023-pastirma-yazi-tarihi-pastirma-sicaklari-ne-zaman-hangi-ayda-olacak-ne-kadar-surecek.jpeg

Pastırma yazında gündüzleri güneşli, geceleri açık ve ayazlı günler geçmektedir. Pastırma yazı, pastırmanın bu dönemde hazırlanması nedeniyle bu hava değişiminin yaşandığı aralık bu adı almıştır. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklıkların birbirine yakın olması nedeniyle ile pastırmanın en ideal şekilde kuruması bu dönemde olmaktadır. Ekim ayının sonu itibariyle pastırma sıcakları görülmeye başlanabilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER