2023 KYK burs başvuru tarihleri açıklandı mı, ne zaman, nasıl yapılır?

Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023 - 2024 yılı eğitim öğretim yılı yurt başvurularının başladığını açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından gözler bu kez burs başvurularına çevrildi.

2023 KYK burs başvuru tarihleri açıklandı mı, ne zaman, nasıl yapılır?

Türkiye'de milyonlarca öğrenciyi üniversiteye gidecek olmanın heyecanı sardı. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek bursları merak edenler de araştırmalarına başladı. Üniversitedeki giderlerini karşılamak üzere devletten burs ya da kredi alacak öğrenciler başvuruların ne zaman başlayacağını merak etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023 - 2024 yılı eğitim öğretim yılı yurt başvurularının 29 Ağustos tarihinde başladığını duyurdu. Barınma ihtiyaçlarını gidermek üzere başvurularını yapan öğrenciler yurt başvurularını gerçekleştiren öğrenciler bu kez ''KYK bursa başvuruları ne zaman, hangi tarihte alınacak, kaç TL ödeme yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı. KYK burs başvuru tarihini merak eden öğrenciler için Haberankara.com olarak son gelişmeleri bir araya getirdik.

2023 -2024 KYK BURS BAŞVURULARI NE DURUMDA?

KYK burs başvuru işlemleri için heyecan devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından alınacak olan KYK burs başvurusu ile ilgili detaylar milyonlarca üniversiteli tarafından merak ediliyor. KYK yurt başvuru işlemleri sona erdi. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması beklenirken, KYK burs başvuruları gündeme geldi.

kyk-burslarina-zam-geldi-mi-kyk-burs-ve-kredileri-ne-kadar-oldu-2023-kyk-kredi-ve-burslari-ne-kadar-1147167-5.jpg

KYK yurt başvurularının ardından KYK burs başvuru süreci beklenmeye başladı. KYK burs başvuru işlemleri henüz başlamadı. KYK burs başvuru tarihleri belli olduğunda GSB Bakanı Bak tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken burs alamayan öğrenciler için kredi seçeneği sunuluyor. Karşılıksız bursun yanı sıra krediler de öğrenim durumu bittikten sonra geri tahsil ediliyor.

Gelişmelerin ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER