2023 KPSS tercih kılavuzu açıklandı mı, KPSS tercihleri ne zaman alınacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans oturumda ter döken adaylara ÖSYM Başkanlığı tarafından 2023 KPSS sonuçları duyuruldu. KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı merak edildi.

2023 KPSS tercih kılavuzu açıklandı mı, KPSS  tercihleri ne zaman alınacak?

2023 KPSS tercih kılavuzu açıklandı mı, KPSS tercihleri ne zaman alınacak? - Kamu kurumlarında çalışmak, memur olmak isteyen adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumunda ter döktü. KPSS sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ederken ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29 - 30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023 KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Adayların sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceği kaydedildi.

KPSS 2023 A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin hangi tarihler arasında alınacağını merak eden adaylar da ''KPSS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak, tercihler ne zaman alınacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2023 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

KPSS 2023 sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçlar doğrultusunda tercih kılavuzlarını yayımlamaya başlayacak. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından ilerleyen günlerde ilk tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor.

2023 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

Yönetmelik kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için, yönetmeliklerine göre KPSS sonuçlarını göz önünde tutarak doğrudan atama yapacaklar ya da KPSS sonuçlarına göre belirleyecekleri belli bir puan üzerinde puan almış adayları çağırarak giriş sınavlarını kendileri yapacaklar ve bu giriş sınavının sonuçlarına göre personel alacaklar.

Adaylar, sınavdan sonra A Grubu Kadrolar için ilan veren kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan başvuracaklar.

A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER