2023 kimlik yenileme ve değiştirme son tarih nedir, ücreti ne kadar?

Kimlik kartı her Türk vatandaşına verilen kişiye özgü resmi belge niteliğindedir. Eski tip nüfus cüzdanını kullananların 2024 yılına kadar kimlikleri yenilemesi gerekirken bu süreçle ilgili merak edilenler de gündemdeki yerini aldı.

2023 kimlik yenileme ve değiştirme son tarih nedir, ücreti ne kadar?

Her Türk vatandaşına verilen kişiye özgü resmi belge olan kimlik kartına kanunen herkesin sahip olması gerekiyor. Son teknoloji ile birlikte kimlik kartlarının yurt dışında da geçerli olabilmesi ve sorgulama işlemlerinin kolay olması için çipli şekilde üretilmeye başlandı.

Eski tip nüfus cüzdanını kullananların 2024 yılına kadar kimlikleri yenilemesi gerekirken yeni kimlik kartı çıkarmak için izlenecek yol merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile eski tip nüfus cüzdanlarının 2023 tarihine kadar yenilenmesi gerektiğini duyurmuştu. Bununla beraber araştırmalar da başladı.

TC KİMLİK KARTI YENİLEME VE DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek. Ancak yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerine gitmeden randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri telefon veya internet üzerinden Yeni kimlik almak için randevu şartı bulunuyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olanhttps://randevu.nvi.gov.tr/adresi üzerinden bağlı olunan kurum için randevu alınabiliyor. İnternetten almak istemeyenler için telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu oluşturulabiliyor.

Öte yandan zamdan etkilenmemek ve bakanlık açıklamasına göre kimlik değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirtildi. Bununla beraber 2023 yılında Kimlik yenileme ücreti de merak ediliyor.

2023 kimlik yenileme ve değiştirme son tarih nedir, ücreti ne kadar?

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılı kimlik yenileme ücreti ise şöyle;

Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı:83 TL
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL olarak belirlendi.

Söz konusu ücretlerin 2024 yılı itibariyle güncelleneceği biliniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER