2023 Kaymakamlık sınav başvuruları başladı mı, Kaymakamlık sınavı ne zaman?

2023 Kaymakamlık sınavı için başvuruların alınacağı tarihler merak edildi. Tarihlerin belli olmasını bekleyen adaylar sınav başvuru ücreti ve kılavuzuna ilişkin bilgileri araştırmaya başladı.

2023 Kaymakamlık sınav başvuruları başladı mı, Kaymakamlık sınavı ne zaman?

Kaymakamlık sınavına girecek olan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak tarih araştırmasına odaklandı. Tarihlerin belli olup olmadığını sorgulayan adaylar merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte Kaymakamlık sınavı başvuru tarihleri belli oldu.

Tarihlerin belli olması ile birlikte adaylar, ''Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar, hangi tarihe kadar başvuru yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Sınava katılım sağlayacak olan adaylar başvuru kılavuzuna ilişkin bilgi sahibi olmak isterken detayları derledik.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

2023 Kaymakamlık sınav başvuruları ÖSYM tarafından 20 - 30 Ekim tarihleri arasında alınacak. 20 Ekim Cuma günü başlayacak olan başvurular ile birlikte adayların ödeyeceği başvuru ücreti, ve başvuru esnasında dikkat edilmesi gereken bilgileri içeren başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından belirlenecek. Kaymakamlık sınavı ise 3 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava ilişkin detaylar yayımlanacak olan başvuru kılavuzunun ardından netlik kazanacak. Kaymakamlık sınav sonuçları ise 28 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.

2023-kaymakamlik-sinav-basvurulari-basladi-mi-kaymakamlik-sinavi-ne-zaman.jpg

2023 KAYMAKAMLIK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kaymakamlık sınav başvurusu ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ''ais.osym.gov.tr'' adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra yapılacak. Başvurular 20 Ekim Cuma günü alınmaya başlanacak ve 30 Ekim tarihinde sona erecek.

2023 KAYMAKAMLIK SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Kaymakamlık sınav başvuru ücreti henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda başvuru ücreti yer alacak. Kılavuzun da ilerleyen saatler içinde açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER