2023 Kasım ara tatili kaç gün, ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılıyor?

Milyonlarca öğrenci kasım ayında bir haftalık ara tatil yapma imkanı elde etti. Kasım ayı ara tatilinin ne zaman biteceğini sorgulayan öğrenci ve veliler de tatilin detayları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

2023 Kasım ara tatili kaç gün, ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılıyor?

Ülkemizde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı Eylül ayı itibariyle start verdi. Eylül ayında başlayan okullarda ilk ara tatil de kasım ayında verildi. Okulların ara tatil sürecinde olması nedeniyle veliler de tatilin ne zaman biteceğini sorgulamaya başladı.

Kasım ayı ilk ara tatilinin hangi gün biteceği araştırılan konular arasında yer aldı. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının ara tatil tarihleri belli oldu. Milyonlarca öğrenci kasım ayında ara tatile başladı. Bununla beraber ''Okullar ne zaman açılıyor, ara tatil ne zaman bitiyor?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ara tatil takvimini derledik.

KASIM AYI ARA TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Yeni eğitim öğretim yılının tatil takvimi açıklandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerini ilgilendiren tatil takviminde ilk olarak Kasım ara tatili yaşanmaya başladı. 13 Kasım tarihinde başlayan ara tatil hakkında vatandaşlar ''Ara tatil ne zaman bitecek? Ara tatil kaç gün sürecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

1. Dönem ara tatili 13 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bu kapsamda öğrenciler 20 Kasım Pazartesi günü yeniden okula dönecek.

2023-kasim-ara-tatili-kac-gun-ne-zaman-bitecek-okullar-ne-zaman-aciliyor.jpg

2. Dönem ara tatili 8 - 12 Nisan tarihleri arasında olacak. Ara tatiller hafta sonu tatilleriyle birlikte toplam 9 gün sürecek.

2023 15 TATİL NE ZAMAN?

15 Tatil, 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. 2024 Yaz tatili 14 Haziran'da başlayacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER