2023 Kasım ara tatil tarihleri belli oldu mu, 9 günlük ara tatil ne zaman?

Okullarda ara tatil tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimi merak edilirken okullarda ara tatil tarihleri de araştırmaya başlandı. Öğrenciler kasım ayının gelişi ile birlikte 9 günlük ara tatil için sorgulamalarına başladı.

2023 Kasım ara tatil tarihleri belli oldu mu, 9 günlük ara tatil ne zaman?

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının 1'nci dönem ara tatili için geri sayım başladı. Kasım ayının gelişi ile birlikte ara tatil tarihleri merak edilirken öğrenci, öğretmen ve veliler, ''Okullarda ilk ara tatil tarihi belli oldu mu?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Yılda iki kez uygulanan ara tatil için araştırmalar devam ederken ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerini ilgilendiren ara tatil tarihlerini derledik.

ARA TATİL NE ZAMAN?

İlkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil tarihleri merak ediliyor. ''Ara tatil ne zaman başlıyor, kaç gün sürüyor?'' gibi sorulara yanıt aranırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ara tatil takvimini Haberankara.com olarak derledik. Ara tatilin ilki kasım ayında, ikincisi ise nisan ayında yapılacak. Buna göre;

  • 1'nci Dönem ara tatili 13 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.
  • 2'nci Dönem ara tatili 8 - 12 Nisan tarihleri arasında olacak. Söz konusu ara tatiller hafta sonu tatilleriyle birlikte toplam 9 gün sürecek.

2023-kasim-ara-tatil-tarihleri-belli-oldu-mu-9-gunluk-ara-tatil-ne-zama.jpg

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmenlerin seminer dönemi 13 - 17 Kasım 2023 tarihinde yapılacak. İlk yayımlanan yazıda yüz yüze olacağı bildirilen mesleki çalışmalar hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin alınan son kararı paylaştı. Buna göre öğretmen seminerleri aynı tarihlerde online olarak gerçekleşecek. Öte yandan 15 tatil olarak adlandırılan somestr tatili 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER