2023 e-YDS sınava giriş belgeleri erişime açıldı! e-YDS sınav giriş adresi sorgulama ekranı

E-YDS, ülkemizde ÖSYM tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere her yıl 2 kez düzenlenen yabancı dil sınavıdır. e-YDS için geri sayım başlamışken sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu.

2023 e-YDS sınava giriş belgeleri erişime açıldı! e-YDS sınav giriş adresi sorgulama ekranı

Ülkemizde lisans mezunu adayların İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak üzere girdikleri Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda 2 kez olmak üzere İlkbahar ve Sonbahar döneminde gerçekleştiriliyor. YDS toplam 80 sorudan oluşurken sınav süresi de 180 dakikadır.

YDS’ye ek olarak ÖSYM tarafından her ay farklı dillerde Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) yapılıyor. e-YDS soru sayısı, içerik, soru tipi, sınav süresi ve puan kullanım alanı olarak YDS ile tamamen aynı olsa da bazı teknik farklılıkları barındırır. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile e-YDS 2023/10 (İngilizce) Sınavı'nın sınava giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu.

ÖSYM, E-YDS CEVAP ANAHTARINI ERİŞİME AÇTI

9 Eylül 2023 tarihinde uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2023/10 İngilizce) başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tr adresinden 7 Eylül 2023 tarihi saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

ekran-goruntusu-2023-09-07-142423.png

SINAV DUYURUSUNA YER VERİLDİ

9 Eylül 2023 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2023/10 (İngilizce) sınavı için adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Söz konusu bilgiyi ''Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri ile paylaşan ÖSYM, sınav belgelerinin çıktısının alınması gerektiğini de kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER