2023 DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak?

Ön lisans eğitimlerini lisans derecesine tamamlamak için DGS'ye başvuru yapan öğrenciler için ÖSYM'den gelecek tercih kılavuzu ve tarihlerini bekliyor.

2023 DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak?

2023 DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? - 2023 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurular alındı. İki yıllık bölümlerini dört yıla tamamlamak isteyen aday öğrenciler, ÖSYM tarafından alınan başvuruların ardından sınavda ter döktü. 16 Temmuz tarihinde yapılan sınavın sonuçları açıklandı.

DGS'ye giren öğrenciler, ''2023 DGS tercihleri ne zaman alınacak?'' sorularının yanıtını araştırırken gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. Sınav sonuçlarının belli olmasıyla beraber DGS tercih süreci beklenmeye başladı. 2 yıllık ön lisans bölümlerini 4 yıllık lisans bölümleri ile tamamlamak isteyen adaylar, ÖSYM'nin DGS tercih kılavuzunu yayımlamasını bekliyor.

2023-dgs-tercihleri-ne-zaman-nasil-yapilacak.jpeg

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercihleri için ÖSYM'den gelecek açıklama bekleniyor. Geçtiğimiz yıl DGS tercihleri 24 Ağustos tarihinde başlamıştı. Ancak henüz 2023 DGS tercih tarihleri belli olmadı. DGS tercih kılavuzu da henüz yayımlanmadı. DGS tercih kılavuzunun tercih sürecinde yayımlanması bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS tercihleri ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden online olarak yapılacak. Başvuru ekranının tercih sürecinde açılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER