2023 DGS ek yerleştirme tercihleri başladı mı, ne zaman sona erecek?

Üniversitedeki ön lisans eğitimlerini lisans derecesine tamamlamak için DGS'ye başvuru yapan öğrencilerin sonuçları açıklandı. DGS yerleştirme sonuçlarının ardından herhangi bir tercihine yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme süreci başladı.

2023 DGS ek yerleştirme tercihleri başladı mı, ne zaman sona erecek?

2023 - 2024 Eğitim Eğretim yılı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurular alındı. İki yıllık bölümlerini dört yıla tamamlamak isteyen aday öğrenciler, ÖSYM tarafından alınan başvuruların ardından sınavda ter döktü. 16 Temmuz tarihinde yapılan sınavın sonuçları açıklanırken tercih süreci de tamamlandı.

DGS'ye giren öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte rahat bir nefes aldı. Ancak herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar da ''2023 DGS ek tercihleri ne zaman alınacak?'' sorusunun yanıtını aramaya başladı. Gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrilirken DGS ek tercih süreci için açıklama yapıldı. 2 yıllık ön lisans bölümlerini 4 yıllık lisans bölümleri ile tamamlamak isteyen adaylar için ÖSYM, ek tercih sürecinin başladığını bildirdi.

DGS EK TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığını duyurdu.

aw041694-01.jpg

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2023-DGS ek yerleştirme tercih işlemleri başlarken adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin ''https://ais.osym.gov.tr'' adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Bu tarihe kadar adaylardan tercih işlemlerini tamamlama şartı aranacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER