2023 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS ek yerleştirme sonuç sorgulama ekranı

2 yıl okudukları üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların Dikey Geçiş Sınavı'nda ter döktü. Açıklanan sonuçların ardından tercih süreci de tamamlanırken ek yerleştirme sonuçlarının da adayların erişimine açıldığı bildirildi.

2023 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS ek yerleştirme sonuç sorgulama ekranı

Türkiye'de 2 yıl olarak adlandırılan ön lisans derecesindeki üniversite eğitimlerini 4 yıl yani lisans derecesine tamamlamak isteyen öğrenciler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giriyor.

DGS sürecinde ek tercih dönemi sona ererken adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. DGS ek tercih sonuçları an itibariyle adayların erişimine açıldı. ÖSYM tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

2023 DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarında devam ettirmek isteyenler için düzenlenen 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre 29 Eylül - 4 Ekim'de tercihleri alınan 2023-DGS ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar ise ek yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden erişebilecek.

ekran-goruntusu-2023-10-10-165631.png

KAYIT TARİHİ BELLİ OLDU

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri, ilgili üniversite tarafından 13-19 Ekim'de, elektronik kayıtlar ise 13-16 Ekim'de yapılacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER