2023-2024 VGM burs başvurusu başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır?

Yeni eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencileri VGM burs başvurularının ne zaman alınacağını sorgulamaya başladı. VGM burs başvurularının başlayacağı ve hangi şartla verileceği merak edildi.

2023-2024 VGM burs başvurusu başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır?

2023-2024 VGM burs başvurusu başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır? - Haziran ayında yapılan üniversite sınavının sonuçları açıklandı. Sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. Tercih sonuçlarının da açıklanması ile birlikte yerleştikleri üniversitelere kayıt yaptıranlar da heyecanla okulların açılacağı tarihi bekliyor.

Üniversitelerinde akademik takvim genel olarak 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak. Akademik takvimin açıklanması ile hazırlıklarına başlayan öğrenciler de bir yandan burs araştırması yapıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu ile ilgili araştırmalar başlarken 023 - 2024 Eğitim yılında VGM bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler, ''VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, başvuru şartları nedir, burs miktarı ne kadar?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

202-2024 VGM BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

Yeni eğitim yılından hemen önce bursa ihtiyacı olan öğrenciler, burs olanaklarını araştırıyor. Her yıl belirlenen tarih aralığında alınan VGM burs başvurularının bu yıl ne zaman alınacağı merak ediliyor. VGM burs başvuru işlemleri henüz başlamadı. Başvuru şekli ve zamanı VGM'nin internet sitesi üzerinden duyuruluyor. Başvurular ise www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınıyor.

2023-2024-vgm-burs-basvurusu-basladi-mi-ne-zaman-nasil-yapilir.jpg

2023-2024 VGM BURSU NE KADAR?

Yeni eğitim öğretim döneminin VGM burs miktarları henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl mart ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 500 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık bin 250 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık bin 250 TL olarak belirlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER