2023-2024 VGM burs başvuruları ne zaman başlayacak, şartları nedir, burs miktarı ne kadar?

Ülkemizde üniversitelerin açılacak olması ile birlikte öğrenciler de bursa avantajlarını araştırmaya başladı. Burs başvuruları için verilen ilanlar yakından takip edilirken Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu için başvuru tarihleri ve şartları merak edildi.

2023-2024 VGM burs başvuruları ne zaman başlayacak, şartları nedir, burs miktarı ne kadar?

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemi kapsamında üniversite öğrencileri 4 Ekim tarihinde derslere start verecek. Üniversite öğrencileri geçtiğimiz günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularını tamamlarken burs başvuruları için beklemeye başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından öğrencilere verilen burs ile ilgili araştırmalar da başladı. Pek çok kurumdan bur alma imkanına sahip olan öğrenciler de duyuruları yakından takip etmeye başladı. Bununla beraber ''VGM burs başvurusu başladı mı, ne zaman, başvuru şartları nedir, burs miktarı ne kadar?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin başvuru yapabildiği VGM burs başvuru işlemlerine dair araştırmalar 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Döneminde merak konusu oldu. VGM burs başvuruları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için detayları Haberankara.com okurları için derledik.

2023 - 2024 VGM BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

VGM burs başvuruları yeni dönemde henüz başlamadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, başvuru tarihlerini belirlediğinde basın açıklamasına yer veriyor.

VGM BURS NE KADAR?

2022 - 2023 eğitim yılında Mart ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 500,00 TL iken yükseköğrenim burs miktarı aylık bin 250 TL olarak verildi. Yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık yine bin 250 TL olarak gerçekleşti. Ancak 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Döneminde burs başvuruları henüz başlamadığı gibi bir artış olup olmayacağına dair de açıklamaya yer verilmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER