2023-2024 Üniversiteler ne zaman açılacak, akademik takvim belli oldu mu?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler okullarına gidecekleri tarih için heyecanla beklemeye başladı. Üniversitelerin ne zaman açıklanacağı merak edilirken akademik takvim de araştırılıyor.

2023-2024 Üniversiteler ne zaman açılacak, akademik takvim belli oldu mu?

2023-2024 Üniversiteler ne zaman açılacak, akademik takvim belli oldu mu? - Türkiye'de haziran ayında gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından açıklanan sonuçlarla birlikte tercih süreci de sona erdi. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte yerleştikleri üniversiteleri öğrenen öğrenciler de hazırlıklarına başladı.

Üniversitelerin hangi tarihlerde açılacağı merak edilirken öğrenciler ''Üniversitelerin akademik takvimi açıklandı mı, dersler ne zaman başlayacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Üniversite açılış tarihleri araştırılırken detayları derledik.

ÜNİVERSİTE KAYIT SÜRECİ SONA ERDİ

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıt süreci başlamıştı. Kayıt işlemleri 1 Eylül itibariyle sona erdi. Yerleştiği üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağı ile ilgili akademik takvimleri inceliyor.

2023 - 2024 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Elektronik kayıtlar ise 30 Ağustos'ta sona erdi. Üniversitelerin açılış tarihi henüz belli olmadı. Üniversite açılış tarihleri üniversitelerin akademik takvimine göre farklılık gösterebiliyor. Çok sayıda üniversitenin akademik açılış tarihi de 2 Ekim 2023 tarihine erteledi. Yerleştiğiniz üniversitenin akademik takvimini de üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER