2023 2024 KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?

Ülkemizde üniversite sınav ve tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK yurt başvurularına çevrildi. KYK başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürerken resmi açıklama yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor.

2023 2024 KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?

2023 2024 KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? - Haziran ayında yapılan üniversite sınavının ardından tercih sonuçları açıklandı. tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşen adaylarda da yurt telaşı başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken KYK başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı bir şehirde okumaya hak kazanan öğrenciler yurt araştırmasına başlarken ''KYK yurtları için başvurular belli oldu mu, 2023 KYK burs ücreti ne kadar?'' gibi sorulara da yanıt aramaya başladı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt ve burs başvurularının başlayıp başlamadığı merak konusu oldu. 2023 - 2024 KYK başvuruları ile ilgili gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 24 Ağustos tarihinde başlamıştı. Henüz yeni dönem başvurularının ne zaman alınacağı belli olmadı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte önümüzdeki günlerde KYK yurt başvurularının alınması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Adayların e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekiyor.

KYK BURSU NE KADAR?

Ocak ayı sonrasında ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin bursları bin 250 TL olarak belirlendi. Yüksek lisans 2 bin 500 TL, doktora 3 bin 750 TL olarak açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER