2023-2023 KYK Burs Başvuruları Başladı mı?

Üniversitelerin akademik yılının başlaması ile birlikte öğrenciler KYK bursu sorgulamalarına başladı. Üniversite öğrencilerinin tek gelir kaynağı olan KYK bursu başvurularının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

2023-2023 KYK Burs Başvuruları Başladı mı?

Üniversitelerin açılması ile birlikte öğrenciler okul kazandıkları şehirlere gitmeye başladı. Masrafları bir hayli artan öğrencilerin gözü KYK bursunda. Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynağı olan KYK burs başvuru karşılıksız ve geri ödemeli şekilde olmak üzere iki ayrı çerçevede veriliyor. Birçok Üniversite güz dönemi eğitim hayatına başlarken öğrenciler KYK burs başvuruları ne zaman alınacak sorusuna yanıt arıyor. Peki KYK e-Devlet burs başvuru ekranı açıldı mı?

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin araştırmalar günden güne artıyor. 2023-2024 Güz döneminin birçok Üniversitede başlamasının ardından öğrenciler burs başvurularının alınacağı tarihler konusunda yapılacak olan açıklamayı beklemeye devam ediyor. Masrafları git gide artan öğrenciler şimdilerde KYK burs ve kredi başvurularını bekliyor.

screenshot-27.jpg

KYK BURS VE KREDİ BAŞVYURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

KYK burs başvurularının tarihi henüz açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıl burs başvuruları 15 Kasım'da başlamıştı. Bu yılda yine benzer tarihlerde başvuru yapılacağı tahmin ediliyor.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

Her yıl zamlanan KYK burs başvuruları bu yılda yine zamlanması bekleniyor. Son olarak KYK Önlisans ve Lisans burs ücreti 1.250 TL olarak belirlenmişti. 2024 Ocak ayından itibaren bu rakama zam yapılması bekleniyor.

screenshot-24.jpg

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girildikten sonra yapılıyor. Başvurular açıldığında haberimiz güncellenecektir.

KYK BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

2022-2023 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet
üzerinden Kredi yurtlar kurumun resmi sitesi kyk.gov.tr/ sitesine giriş yapılarak e-devlet üzerinden geçerli e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.

screenshot-25.jpg

KYK BURSU NASIL ALINIR?

KYK bursu T.C. vatandaşı olup üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. Devlet bursu için üniversite öğrencisi başvuru yapmak istiyorsa iki farklı şekilde başvuru yapabilmektedir. İlk olarak E-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu” bölümünde gerçekleştirebilirler.

İkinci başvuru yöntemi ise, KYK resmi internet sitesinde başvuru yapabilirler. KYK Burs ve Kredi Başvurusu birlikte tek başvuru şeklinde yapılır. KYK tarafından açıklanan başvuru tarihlerinden itibaren öğrencilerin burs başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Gerekli olan bilgileri eksizsiz ve doğru bir şekilde tamamlayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

haberankara.com

SONRAKİ HABER