19 Mart okul var mı, kar tatili olacak mı?

Son günlerde hava şartlarında yaşanan ani değişimlerinin ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de kar tatilinin verilip verilmeyeceği oldu.

19 Mart okul var mı, kar tatili olacak mı?

Yurdumuzun özellikle de doğu bölgelerinde beklenen kar yağışı nedeni ile Meteoroloji tarafından sık sık uyarılar yayımlanmaya başlamıştı. Durum bu şekilde olunca da yağışın yoğun olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar tarafından okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı. Konu hakkında 19 Mart için yetkili kişiler tarafından açıklamalar peş peşe geldi.

19 MART KAR TATİLİ Mİ, OKULLAR OLACAK MI?

Bugün için merak edilen bu konuların artmasının ardından duruma ilişkin yurdumuzda sadece Hakkari'den açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamalarda "İlimiz genelinde gece saatlerinde başlayıp, sabahta etkisini devam ettirecek yoğun yağışlardan bölgesel olarak kar ve yağmurdan dolayı, sel riski başta olmak üzere taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak19 Mart 2024 Salı günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaklardır" şeklinde ifadeler ile eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

19 Mart okul var mı, kar tatili olacak mı?

METEOROLOJİ UYARDI!

Tüm bu açıklamaların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da 19 Mart için beklenen hava tahmininde “Yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli , yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Van'ın güneyi ile ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve Batı Karandeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde açıklamalara yer verilmişti.

SONRAKİ HABER