18 Mart resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?

18 Mart tarihi ile ilgili olarak araştırmalar başladı. Vatandaşlar 18 Mart tarihinin tatil olup olmadığını merak ederken araştırmalarını sürdürüyor.

18 Mart resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yaklaşması ile beraber merak edilenler de arttı. Vatandaşların merak ettiği sorular gündemde yer alırken her yıl kutlanan 18 Mart tarihine dair araştırmalar da sürüyor.

Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında geçen savaş, zafer ile sonuçlanırken vatandaşlar da ‘’18 Mart tatil mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı 18 Mart tarihinin resmi tatiller arasında yer alıp almadığı merak konusu oldu. Deniz ve karada geçen mücadelede sayısız vatandaşımız şehit verdiğimiz bu savaş zaferle sonuçlanırken Dünya Savaşı'nın gidişatı da değişmiştir. Söz konusu tarih için tatil olup olmadığına dair merak edilenler artarken araştırılan sorular da yanıt buldu.

18 Mart resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?

18 Mart tarihi bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatiller arasında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi günü yer almıyor. Dolayısıyla 18 Mart Pazartesi gününün tatil olmayacağı biliniyor. Söz konusu tarih de okullar, kamu kurumları açık olacak ve normal mesai saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER