18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi, okul var mı?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü hakkında vatandaşlar tarafından internet üzerinden yapılan araştırmalarda resmi tatil olup olmadığı merak konusu oldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi, okul var mı?

Türk tarihi için son derece önemli olan ve her sene olduğu gibi bu sene de düzenlenecek olan programlar ile hatırlanacak olan 18 Mart günü Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi günü hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Konu ile ilgili vatandaşlar tarafından bu milli günün resmi tatil olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede okula ve işe gidecek olan vatandaşlar tarafından bu önemli gün için bakanlıklar tarafından gelmesi beklenen resmi açıklama merak konusu oldu.

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü resmi tatil değildir.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Yapılan açıklamalara göre 18 Mart günü resmi tatil olmadığından dolayı okullarda da tatil bulunmuyor. Çanakkale ile ilgili açıklama geldi. Konu ile ilgili Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Durum ile ilgili herhangi bir durum değişikliğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılmaktadır.

SONRAKİ HABER