18 Kasım THY hangi seferler iptal edildi? THY uçuş durumu sorgulama ekranı

MGM tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemiz geneli yağışlı ve fırtınalı havanın etkisi altına girdi. THY, olumsuz hava koşulları dolayısıyla planlanan seferlerini iptal ettiğini bildirdi. Bununla beraber 18 Kasım tarihi ile sorgulamalar başladı.

18 Kasım THY hangi seferler iptal edildi? THY uçuş durumu sorgulama ekranı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde hava durumu verilerini açıkladı. MGM tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre ülkemiz geneli sağanak yağışlı havanın etkisi altına girdi. Pek çok ilde sağanak yağış, rüzgar ve fırtınanın getirebileceği olumsuzluklara ilişkin uyarılar yapıldı.

Yapılan uyarıların ardından Türk Hava Yolları (THY) de önemli kararlar aldı. Sağanak yağışların ve rüzgarın bir süre etkisini devam ettireceği açıklanırken THY olumsuz hava koşulları dolayısıyla seferi iptal ettiğini bildirdi. THY tarafından yapılan açıklamada, yolculardan uçuşlarını kontrol etmeleri istendi. Bu gelişme sonrasında THY ile yarın seyahati olan vatandaşlar hangi uçuşlar iptal edildiğine ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.

18 KASIM THY HANGİ SEFERLER İPTAL EDİLDİ?

Türk Hava Yolları İstanbul'da 18 Kasım tarihinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 40 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararı uyarınca iç ve dış hatlarda fırtına nedeniyle 82'si İstanbul Havalimanı, 23'ü Sabiha Gökçen'den olmak üzere yarınki 105 seferini iptal etti. THY tarafından 105 seferin iptal edildiği duyurulurken 18 Kasım tarihinde uçuşu olan vatandaşların uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

thy-olumsuz-hava-kosullari-nedeniyle-planlanan-40-seferi-iptal-etti.jpg

PEGASUS, 82 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Pegasus Hava Yolları, İstanbul'da bugün etkili olan ve yarın da etkisini sürdürmesi beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 44'ü bugün, 38'i de yarın olmak üzere toplam 82 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komiteleri (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığını ve bu karar doğrultusunda 82 seferin iptal edildiğini duyurdu. İç ve dış hatlarda bugün 44, yarın (19 Kasım) ise 38 olmak üzere toplam 82 sefer iptal edildiği belirtildi. İptal edilen seferler için ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isteyen yolcuların Pegasus mobil uygulaması ve internet sitesinden bu işlemleri ücretsiz yapabileceği bildirildi. Bunula birlikte hava muhalefetindeki gelişmelere ve MADKOM kararlarına göre iptal olan sefer sayılarının artabileceği; bu nedenle yolculara uçuştan önce Pegasus Hava Yolları'nın internet sitesinde yayınlanan duyuruları kontrol etmeleri, mobil uygulamadaki bildirimleri açık konuma getirmeleri tavsiye edildi.

ekran-goruntusu-2023-11-18-154457.png

THY'nin iptal edilen seferlerine Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesi üzerindeki ''https://www.turkishairlines.com/tr-int/ucak-bileti/ucus-durumu/'' bağlantısından erişilebiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER