18 ilde Narkoçelik-33 operasyonu 63 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 18 il genelinde yasaklı madde satıcılarına yönelik olarak Narkoçelik-33 operasyonları düzenlendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın zehir tacirleri ile mücadelesi tüm hızı ile devam ederken Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklaması ile 18 ilde Narkoçelik-33 operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Son dönemde artan yasaklı madde kullanımının önüne geçmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak adına İçişleri Bakanlığı bu alanda operasyonlara ağırlık vermişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ZEHİR TACİRLERİNE 18 İLDE BÜYÜK DARBE!

Bakan Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında 18 il genelinde Narkoçelik-33 operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Yasaklı madde satıcıları ve imalatçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 1.5 ton yasaklı madde, 11 milyon 936 Bin 886 adet kök kenevir ve kök skunk, 4 Bin 544 adet yasaklı hap ele geçirildi.

63 zehir taciri yakalanırken bunlardan 46'sının tutuklandığını belirten Bakan Yerlikaya "Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bingöl, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Manisa, Edirne, Adana, Sinop, Karabük, Isparta, Mardin, Iğdır, Erzurum, Batman ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlıklarınca “NARKOÇELİK-33”operasyonları düzenlendi" diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Düzenlenen operasyonlarda en büyük darbe Diyarbakır'da ki zehir tacirlerine vurulurken operasyonların aralıksız olarak devam edeceği vurgusu yapıldı. Bakan Yerlikaya, Türk milleti adına operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini teşekkürlerini sunarken vatandaşlara ise yasaklı madde ile mücadelenin süreceği bilgisi verildi.

Kaynak: Haberankara.com