18 ilde birden etkisini gösterecek! Meteoroloji sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısını yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 18 ilde kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi. Bu iller MGM tarafından tek tek açıklandı.

18 ilde birden etkisini gösterecek! Meteoroloji sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısını yayımladı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan uyarılar çerçevesinde toplamda 18 şehirde kuvvetli yağış ve fırtınanın beklendiği ifade edildi. Bu illerde yaşayan vatandaşlar için yayımlanan uyarı kapsamında dikkat edilmesi gerekenlerden de bahsedildi.

METEOROLOJİ'DEN 18 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAYIMLANDI!

9 Ocak tarihinde beklenen yağış ve fırtınalar hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan uyarılar şu şekilde verildi;

18 ilde birden etkisini gösterecek! Meteoroloji sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısını yayımladı

Çanakkale Çevrelerinde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların, Salı günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve zamanla kuvvetli kar yağışına (5-20 cm) dönüşmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Adana il Geneli ile Mersin'in doğusunda Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Adana il geneli ile Mersin doğu çevrelerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Genel Durum; Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler; Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz’de rüzgarın (09.01.2024) Salı günü öğle saatlerinden itibaren batısında, akşam saatlerinden itibaren genelinde doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın (10.01.2024) Çarşamba öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın (09.01.2024) Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın (10.01.2024) Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın (09.01.2024) Salı günü ilk saatlerden itibaren kuzeyinde, sabah saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın (10.01.2024) Çarşamba gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

18 ilde birden etkisini gösterecek! Meteoroloji sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısını yayımladı - Resim : 2

Sarı kodlu uyarıların verildiği şehirlerde herhangi bir doğal afetin yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER