18-35 yaş arası vatandaşlar dikkat! Müfettiş Yardımcısı kadroları için alımlar başladı

Kamu kurumu tarafından bugün yayımlanan personel alım ilanına göre Müfettiş Yardımcısı kadroları için alımların başlayacağı ifade edildi.

18-35 yaş arası vatandaşlar dikkat! Müfettiş Yardımcısı kadroları için alımlar başladı

22 Mart tarihli Resmi Gazete kararları çerçevesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yarışma sınavı ile 8. dereceden 2 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda başvuru için gerekli olan şart ve detaylar da belli oldu.

MÜFETTİŞ YARDIMCISI KADROLARI İÇİN ALIMLAR YAPILACAK!

Yayımlanan ilan çerçevesinde merak edilenlerin artması üzerine başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar vatandaşlara şu şekilde duyuruldu;

a) Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde yazılı koşulları taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler,
İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
c) Sağlık durumu her türlü yolculuk ve iklim koşullarında görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olmak,
d) 01.01.2024 tarihi itibarı ile 35 yaşını doldurmamış olmak, (01/01/1989 ve daha sonra
doğanlar sınava girebileceklerdir.)
e) Sicil, tutum ve davranışları yönünden Müfettiş Yardımcılığına engel bir durumu
bulunmamak,
f) ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme
Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre; KPSS 48 puan türünde 80 ve üzeri puan almış olmak ve başvuran adaylar arasında yapılacak puan sıralamasında ilk 40 kişi arasında yer almak, (Eşit puan almaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınava çağırılacaktır.)

BAŞVURULAR NİSAN AYINDA BAŞLAYACAK!

İlana göre belirtilen kadrolara giriş yapabilmek için yarışma sınavına girilmesi gerektiği ifade edildi. Bu çerçevede yarışma sınavına başvuru işlemlerinin ise 15 Nisan tarihinde başlayacağı, e-Devlet üzerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı resmi internet adresi üzerinden 26 Nisan tarihine kadar da devam edeceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER