17 Ocak kar tatili mi, yarın okul var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda yurdun bazı bölgelerinde kar yağışının beklendiği ifade edilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından kar yağışının eğitime engel olup olmayacağı hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı.

17 Ocak kar tatili mi, yarın okul var mı?

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda 17 Ocak için yurdun bazı bölgelerinde kar yağışının başladığı öğrenildi. Yapılan bu açıklamaların ardından ise bazı iller için eğitime bir günlük kar engeli verildiği ifade edilmişti. Vatandaşlar tarafından ise hangi illerde kar tatili verildiği ve havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

METEOROLOJİ O İLLER İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISINI VERDİ!

Olumsuz hava şartları hakkında MGM tarafından yapılan açıklamalarda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (İzmir dışında), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır." şeklinde açıklamalara yer verdi.

İKİ İL İÇİN EĞİTİME KAR ENGELİ!

Yapılan bu uyarıların ardından Bingöl ve Tunceli illerinde eğitime bir günlük kar engeli olduğu ifade edildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalar ise şu şekildeydi;

Bingöl; Buzlanma tehlikesi dolayısıyla Karlıova ve Kiğı ilçelerindeki okullarda 17 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı

Tunceli; "İlimizde gerçekleşen yoğun kar yağışı nedeniyle Nazımiye, Pülümür, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçelerimizin geneli ile Pertek'teki köy okullarımızda eğitim öğretime 17 Ocak Çarşamba günü ara verilmiştir."

SONRAKİ HABER