150 bin TL evlilik kredisini içeren kanun teklifi TBMM'de onaylandı!

Gelen son dakika haberi ile birlikte Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin onaylandığı ifade edildi.

150 bin TL evlilik kredisini içeren kanun teklifi TBMM'de onaylandı!

Uzun süredir pek çok kişi tarafından merakla beklenen 150 bin TL değerindeki evlilik kredisini içeren kanun teklifi bugün Meclis'e sunuldu. Yapılan görüşmeler sonucunda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığı ifade edildi.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULUYOR!

Gelen son dakika haberi ile birlikte Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkındaki kanun teklifinin Meclis'ten geçtiği öğrenildi. Bu fonun ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacağı bununla birlikte doğal gaz, maden ve petrol kaynaklarından gelen gelirin yüzde 20'sinin bu fona aktarılacağı ifade edildi.

Bu çerçevede yeni evlenen gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verileceği, kredinin ilk 2 sene ödemesiz ve 4 yılda geri ödeme şartlarını barındıracağı öğrenildi. Fona başvuru yapmak isteyen gençlerin ise başvuruları internet üzerinden yapacakları belirtildi.

Şartların önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin edilen bu fon için ilk olarak deprem bölgesindeki pilot şehirlerde uygulanmaya başlanacağı ardından da tüm Türkiye için geçerli olacağı belirtildi. Kredi miktarlarında ise her sen artırıma gidileceği kanun teklifi çerçevesinde açıklandı.

SONRAKİ HABER