15 Temmuz'da banka ve devlet kurumları açık mı? Bugün tatil mi?

Türkiye bugün 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin 8. yılını yaşıyor. Yurt genelinde bir çok etkinlikler ile şehitler anılırken bir yandan da bugünün resmi tatil oluşu akıllara bir çok soruyu getirdi.

15 Temmuz'da banka ve devlet kurumları açık mı? Bugün tatil mi?

FETÖ tarafından ülke yönetimine el konulmak istenmiş fakat girişim başarısız olmuştu. Bir çok yerde yaşanan kanlı olayda darbeciler halkın üstüne silahlarını doğrultmuş ve çok sayıda şehit verilmesine neden olmuşlardı.

Ülke yönetiminin teslim edilmemesi ve halkın iradesinin net bir şekilde ortaya konulduğu bugün daha sonrasında alınan karar ile birlikte resmi tatil ilan edilmişti. Bu nedenle vatandaşlar hafta içi de olması nedeniyle işlerini halledebilip halledemeyeceklerini araştırmaya başladı.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL OLMUŞTU

Bugünün resmi tatil olmasından ötürü diğer bayramlardaki işleyiş bugünde devam edecek. Bu günde devlet bankaları ve kamu kurumları kapalı olacak. Özel sektör firmaları ise çalışmalarına devam edecek.

Hastane, devlet kurumları, noterler ve sağlık ocakları da bugün kapalı olacak. Hastanelerin acili çalışmaya devam edecek, eczanelerde ise nöbet sistemi uygulanacak. Bugünün tek bir günlük tatil olmasından dolayı kapalı olan kurumlar yarından itibaren eski sistemlerine geri dönecek.

Bu bayramın ardından 30 Ağustos'a kadar dini ya da milli bir bayram bulunmuyor. Bu nedenle özel bir durum olmadıkça devlet kurumlarında işleyişin aynı şekilde devam edeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER