15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? Kaç günü kapsayacak

Geçtiğimiz ayda Kurban Bayramını da kapsayan 9 günlük bir tatil dönemini yaşayan vatandaşlar bir sonraki tatil dönemini araştırmaya başladı. Temmuz ayında tek tatil günü ise 15 Temmuz oldu.

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? Kaç günü kapsayacak

2016 yılında Gülen hareketi ile ilişkisi olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan kişiler tarafından ülke yönetimi ele geçirilmeye çalışılmıştı. Halkın ve kolluk kuvvetlerinin direnişi ile darbe girişimi başarısız olmuştu.

ALINAN KARARLA 15 TEMMUZ TATİL İLAN EDİLMİŞTİ

Milli iradenin ortaya konularak yönetimin art niyetli gruplara teslim edilmemesinden sonra bu günü unutturmamak için 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı.

15 Temmuz bu senede resmi tatil olarak kutlanmaya devam edecek. Söz konusu bayramın denk geldiği gün ise bu sene vatandaşlara bir avantaj sunacak.

HAFTA SONU TATİLİ UZAYACAK

15 Temmuz Bayramı bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle Cuma akşamından başlayan tatil Cumartesi ve Pazar günlerinin ardından bir gün daha uzayacak. Bu nedenle vatandaşlar 9 günlük tatil döneminden sonra 3 günlük bir tatil dönemi daha yaşamış olacak.

15 Temmuz resmi tatilinin sadece o güne özel olmasından dolayı vatandaşlar 16 Temmuz'da aynı iş tempolarına devam edecek. 15 Temmuz'dan sonra en yakın resmi tatil 1.5 ay sonra 30 Ağustos'ta olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER