15 Temmuz darbe girişiminin üstünden 8 yıl geçti

Uzun yıllar boyunca çeşitli gerekçeler ile ülke yönetimine el konulan Türkiye'de o dönemin eskide kaldığı düşünülüyordu. 2016 yılının Temmuz ayında yaşanan bu olay ise o günleri bir kez daha akıllara getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin üstünden 8 yıl geçti

8 yıl önce bugün FETÖ'ye bağlı olarak Türk ordusu içinde kümelenmiş bir grup Türk Silahlı Kuvvetlerinin adını kullanarak yönetime el koymaya çalışmıştı. İstanbul'da Boğaz köprüsünün trafiğe kapatılma haberleri ile neler olduğunu anlayamayan halk TRT 1'den gelen açıklama ile şok olmuştu.

DARBE GİRİŞİMİ HALKIN İRADESİNE TAKILDI

TRT 1 Ana Haber Sunucusu daha sonrasında silah zoru ile okuduğu öğrenilen metinde TSK'nın yönetime el koyduğunu ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini ifade etmişti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları darbeye karşı koymaya davet etmişti. TSK yetkilileri de darbe girişimi ile alakalarının olmadığını ifade etmiş ve ve darbecileri teslim olmaya çağırmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin üstünden 8 yıl geçti

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Malatya, Muğla gibi şehirlerde yaşanan olaylarda 251 kişi şehit olmuş ve darbe bastırılmıştı. Yaşanan acı gece sonrasında ise bugünde devam eden FETÖ operasyonları silsilesi başladı ve çok sayıda kişi devlet kurumlarından tasfiye edildi.

ÖRGÜTLE MÜCADELE HIZ KAZANDI

FETÖ mensubu çok sayıda isimde yasadışı yollarla yurt dışına kaçarak hayatlarına bu şekilde devam etmeyi seçti. Devam eden operasyonlar ile örgüt mensupları yakalanarak adalete teslim edilmeye devam ediliyor.

Olayın ardından ise 15 Temmuz'u unutmamak adına yurt genelinde müzeler açıldı, meydanlara ve önemli yerlere bugün ve bugünde şehit olanların isimleri verildi.

Üzerinden 8 yıl geçen ve "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla resmi bayram ilan edilen bu günde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek anma törenleri ile şehit ve gazilere minnetler ifade edilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER